Ціни на нафту стабілізувалися після падіння напередодні

Ціни на нафту стабілізувалися після падіння напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок слабко змінюються під час торгів у вівторок, а напередодні котирування опустилися до мінімумів із середини листопада на побоюваннях, що країни ОПЕК+ не повною мірою дотримуватимуться взятих на себе зобов'язань зі скорочення видобутку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,03 за барель, що відповідає рівню на закриття попередньої сесії. Напередодні ці контракти знизилися у ціні на $0,85 (1,1%), до $78,03 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на 5 центів і становили $73,09 за барель. За підсумками минулої сесії вони впали на $1,03 (1,4%) – до $73,04 за барель.

У понеділок обидві марки завершили торги на мінімумах із 16 листопада.

Минулого тижня окремі країни ОПЕК+ оголосили про добровільне скорочення видобутку нафти на 2,2 млн барелів на добу (б/д) в першому кварталі 2024 року. Зокрема Саудівська Аравія зменшить виробництво на 1 млн б/д, росія – на 300 тис. б/д.

Читайте також: Захід вимагає від трьох країн заборонити перевезення російської нафти вище за граничну ціну - ЗМІ

Зниження видобутку з боку ОПЕК+ забезпечить баланс на ринку нафти у першому кварталі наступного року, але без подальших заходів у другому кварталі на глобальному ринку може виникнути профіцит обсягом 1 млн б/д, побоюються аналітики Citi.

Крім того, той факт, що обмеження виробництва нафти є добровільними, підвищує скептицизм щодо дотримання умов угоди, додали аналітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-