Швейцарія виділить понад €3 мільйони на ініціативу «Зерно з України»

Швейцарія виділить понад €3 мільйони на ініціативу «Зерно з України»

Укрінформ
Швейцарія виділить 3 млн франків (понад 3 млн євро) Всесвітній продовольчій програмі, яка реалізує ініціативу "Зерно з України".

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство Швейцарії в Україні у соцмережі X.

"Під час саміту з продовольчої безпеки в Києві президент Швейцарії Ален Берсе оголосив, що Швейцарія зробить свій внесок у допомогу постраждалим, перерахувавши 3 мільйони франків до Всесвітньої продовольчої програми", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна отримає катери для супроводу кораблів у «зерновому коридорі» - Зеленський

Було вказано на те, що внаслідок агресивної війни РФ близько 11 млн людей в Україні залежать від продовольчої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 25 листопада відбувся другий саміт української гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine" ("Зерно з України") під егідою Президента України. За результатами саміту було ухвалено спільну заяву, яку підтримали 23 країни.

Уряд Швеції заявив, що надасть Україні ще понад 8,7 млн євро в рамках ініціативи на "Зерно з України" (Grain From Ukraine).

Читайте також: Росія вкрала українського зерна щонайменше на мільярд доларів - Шмигаль

Фінляндія виділить 3 мільйони євро додаткової підтримки для покращення продовольчої безпеки в Україні. Зокрема, кошти будуть спрямовані на підтримку експорту зерна і на допомогу в розмінуванні сіл.

Литва в рамках ініціативи "Зерно з України" до кінця року виділить 2 млн євро, а також готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-