Литва виділить на ініціативу «Зерно з України» €2 мільйони - Шимоніте

Литва виділить на ініціативу «Зерно з України» €2 мільйони - Шимоніте

Укрінформ
Литва в рамках ініціативи «Зерно з України» до кінця року виділить 2 млн євро, а також готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

Про це заявила Прем’єр-міністром Литви Інгріда Шимоніте на спільній з Президентами України та Швейцарії пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я рада бачити, скільки було досягнуто за рік з моменту започаткування програми «Зерно з України». Це демонструє, що Україна продовжує і буде продовжувати годувати весь світ. Литва долучалася до цієї ініціативи минулого року, і сьогодні ми виділяємо додатково 2 млн євро, які надійдуть в Україну до кінця цього року», - сказала Шимоніте.

Вона також зауважила, що Росія намагається використати ситуацію в Чорному морі, щоб перешкодити експорту українського зерна і домогтися скасування санкцій.

Читайте також: На продовження роботи програми «Зерно з України» вже акумульовали $100 мільйонів - Зеленський

«Але це не спрацює. Ми відпрацьовуємо альтернативні шляхи експорту зерна, зокрема, «Шляхи солідарності», а також нові зернові коридори. Ми будемо готові підвищити транзитні спроможності наших портів для українського експорту, і це створить ще одну можливість – коридор через Балтійське море для експорту українських продуктів, незважаючи на спроби Росії», - зазначила прем’єрка Литви.

Як повідомлялося, Чорноморським гуманітарним коридором, безпеку якого забезпечують Військово-морські сили ЗСУ, станом на 24 листопада вже пройшли 153 цивільні судна, які перевезли 5,6 млн тонн зерна та інших вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-