Суд стягнув ₴30 мільйонів у справі «Фінростбанку»

Суд стягнув ₴30 мільйонів у справі «Фінростбанку»

Укрінформ
Верховний Суд стягнув 30 млн грн з пов’язаних осіб ПАТ «Фінростбанк».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"З пов’язаних осіб ПАТ «Фінростбанк» стягнуто близько 30,0 млн грн. Відповідне рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду, повністю задовольнивши позов Фонду гарантування вкладів до пов’язаних осіб цього банку. Рішення суду найвищої інстанції остаточне та не підлягає оскарженню", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування нагадують, що після початку виведення цього банку з ринку було виявлено, що за кілька попередніх років керівники та посадові особи банку погодили і здійснили низку кредитних операцій з пов’язаними та підставними компаніями із грубим порушенням внутрішніх процедур, а самі кредитні кошти спрямовувались на операції, що не мали економічного сенсу.

Читайте також: Фонд гарантування розпочав процедуру ліквідації Укрбудінвестбанку

Саме через кредитування групи пов’язаних між собою компаній з банку було виведено основну частину його активів. При цьому, компанії фактично не здійснювали фінансово-господарську діяльність, основний рух коштів на їхніх рахунках відбувався між собою за договорами фінансової допомоги, переведення боргу, РЕПО, погашення відсотків за іншими кредитними договорами тощо, з подальшим переведенням в готівку.

Здебільшого, кредити надавались або під заставу вкрай низьколіквідного забезпечення (товари в обороті та «сміттєві» цінні папери) або взагалі без забезпечення. Копії договорів купівлі-продажу цінних паперів та копії витягів про їхнє зберігання були підробленими, а самі цінні папери – відсутні на рахунках заставодавців.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України 16 жовтня 2014 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Фінростбанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-