Шмигаль обговорив із главою фонду Open Society Foundations пріоритетні потреби України

Шмигаль обговорив із главою фонду Open Society Foundations пріоритетні потреби України

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з главою благодійного фонду Open Society Foundations Олександром Соросом пріоритетні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Провели змістовну зустріч із головою благодійного фонду Open Society Foundations Олександром Соросом та його командою. Фонд працює в Україні з 1990 року та продовжує підтримувати українців під час повномасштабної війни», - зазначив очільник уряду.

За словами Шмигаля, наразі Open Society Foundations планує започатковувати нові проєкти, тому сторони обговорили пріоритетні потреби: відновлення економіки, відбудова, соціальна сфера.

У планах уряду - нарощувати програми підтримки малого й середнього бізнесу, зокрема ветеранського. Перспективними також є такі напрямки співпраці як розмінування, енергетика, логістика, повідомив Прем'єр.

Читайте також: Фонд Сороса обмежить діяльність у ЄС, але збереже фінансування для України

«Окремо зосередили увагу на встановленні справедливості. Маємо притягнути росію до відповідальності та змусити її заплатити. Зокрема через конфіскацію заморожених активів на Заході», - підкреслив він.

Шмигаль висловив вдячність Open Society Foundations за розуміння важливості підтримки України та готовність сприяти в реалізації спільних цілей і завдань.

Як повідомляв Укрінформ, у благодійному фонді «Відкрите суспільство» (Open Society Foundations), заснованому мільярдером Джорджем Соросом, в серпні заявили, що в рамках нової організаційної моделі планують згорнути або припинити значну частину своєї роботи у Євросоюзі. Водночас фінансування України продовжиться.

Фото: Денис Шмигаль, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-