Нафта подорожчала на тлі рішення ФРС та продовження війни у секторі Гази

Нафта подорожчала на тлі рішення ФРС та продовження війни у секторі Гази

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок помірно підіймаються у п'ятницю, 3 листопада, після зростання вперше за чотири сесії за підсумками торгів напередодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна січневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $87,14 за барель, що на $0,29 (0,33%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти зросли в ціні на $2,22 (2,6%) – до $86,85 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилися на $0,37 (0,45%) і становили $82,83 за барель. За підсумками минулої сесії вони додали $2,02 (2,5%), піднявшись до $82,46 за барель.

Позитивним чинником для ринку в четвер стало рішення Федеральної резервної системи (ФРС) зберегти ключову процентну ставку на рівні 5,25-5,5% за підсумками другого засідання поспіль. Федрезерв не виключив можливість її підйому у грудні, але загалом риторика Центробанку була досить м'якою.

Читайте також: Нафта дорожчає після зниження цін впродовж трьох сесій поспіль

Нафта здорожчала на сподіваннях, що цикл підйому відсоткових ставок у США завершився, при цьому війна в секторі Газа все ще залишається фактором на ринку, зазначив старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Додаткову підтримку котируванням напередодні надало послаблення долара слідом за зниженням прибутковості державних облігацій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-