Посол Химинець: Палата економіки Австрії має велике бюро у Москві, а в Україні - лише одну людину

Посол Химинець: Палата економіки Австрії має велике бюро у Москві, а в Україні - лише одну людину

Укрінформ
Посол України в Австрії Василь Химинець закликав Відень спланувати свою участь у відбудові України, а австрійський бізнес – вже зараз зробити інвестиційні пропозиції.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол України Василь Химинець в інтерв’ю австрійській газеті Kurier.

"Найкраще - вчора. Важливо, щоб Австрія спланувала, в які галузі та місця інвестувати", - так посол відповів на питання, коли має розпочатися відбудова в Україні.

Він вказав на те, що Данія, наприклад, обрала Миколаївську область, Естонія хоче працювати на Житомирщині, а Франція бажає допомогти з відновленням Маріуполя.

"Логічно було б долучатися там, де сильна австрійська економіка – у будівництві доріг, в інфраструктурі. Україна дуже зацікавлена в тому, щоб австрійський бізнес робив інвестиційні пропозиції зараз, а не лише тоді, коли вже взяті фінансові зобов'язання. Виробник лиж Fischer, наприклад, продовжує виробництво в Західній Україні, а компанія Marzek-Etiketten у Дніпрі навіть працює над розширенням виробництва. Це – той меседж, який нам потрібен", - заявив Химинець.

Читайте також: Глава МЗС Австрії: Треба трансформувати підтримку України у довгострокову співпрацю

Він зазначив, що важливим є і те, щоб австрійський уряд "гарантував інвестиції, як і інші країни". "Нинішній ліміт у п'ять мільйонів євро - це занадто мало", - додав він.

За словами посла, він розуміє, що "австрійській економіці нелегко, адже вони багато інвестували в Росію". "Однак давно пора було б піти з цього ринку: Палата економіки досі має набагато більший офіс у Москві, але лише одного представника в Києві, що занадто мало. А ті, хто залишається в Росії, платять податки – гроші, які надходять до військової скарбнички Путіна", - заявив Химинець.

В інтерв’ю він також наголосив на важливості продовження військової підтримки України та справедливого завершення розв’язаної Росією війни". "Але якщо Україну знову не почують, якщо дебати рухатимуться в бік мирної угоди, це гратиме на руку Путіну. Він ослаблений, хоче потягнути час. Будь-яка відмова у допомозі Україні – гуманітарній, фінансовій, військовій - це підтримка Путіна", - сказав він.

Читайте також: Канцлер Австрії сподівається на відновлення «стамбульського» формату перемовин між Україною та РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів України узяти шефство над регіонами, містами та галузями української економіки, які постраждали від розв'язаної Росією війни.

Фото: Kurier/Juerg Christandl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-