Другий саміт Grain from Ukraine відбудеться наприкінці листопада

Другий саміт Grain from Ukraine відбудеться наприкінці листопада

Укрінформ
Проведення другого саміту української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine («Зерно з України») під егідою Президента Володимира Зеленського заплановане на кінець листопада.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час онлайн-виступу на обговоренні на тему «Російський інформаційний вплив у Африці: культурні центри, зерно та заангажовані ЗМІ" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми в кінці листопада будемо проводити другий саміт Grain from Ukraine під егідою Президента України", - сказав Субх.

Дипломат зазначив, що зацікавленість африканських країн у цьому заході є яскравим підтвердженням того, що Африка не згодна миритися із нинішнім статус-кво, тобто залежністю від Росії.

"Багато президентів африканських країн говорили і говорять: "Ми не є жебраками, ми не хочемо бути в позиції тих, хто постійно щось просить у Росії. Росія має відкрити (українські) порти, Росія має відновити роботу чорноморського "зернового коридору", тому що Україна має бути рівним гравцем, і Африка повинна отримати право на конкурентних засадах обирати, з ким працювати і як забезпечувати власну продовольчу безпеку", - зауважив спецпредставник України.

Читайте також: Дмитро Кулеба запросив Мавританію до ініціативи «Grain from Ukraine» та реалізації Формули миру

Як повідомлялося, перший Міжнародний установчий саміт International Summit on Food Security щодо реалізації української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine відбувся у Києві 26 листопада 2022 року.

Фото: SHUTTERSTOCK/DobraKobra

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-