VEON планує інвестувати в Україну $600 мільйонів упродовж трьох років

VEON планує інвестувати в Україну $600 мільйонів упродовж трьох років

Укрінформ
У найближчих три роки міжнародна Група VEON, яка єдиним акціонером компанії "Київстар", має намір інвестувати в Україну 600 млн доларів для відбудови телеком-мережі та розвитку нових мобільних технологій.

Про це заявив президент Київстару Олександр Комаров, повідомили Укрінформу в пресслужбі компанії.

"Глобальний оператор цифрових комунікацій VEON (офіс у Нідерландах) оголосив про завершення виходу з росії і продаж російського активу «Вимпелком». Умови угоди не передбачають можливості повторного викупу, тобто завершення операцій на російському ринку є повним і остаточним для VEON", - йдеться у повідомленні.

Як коментує Комаров, «після виконання довгої низки юридичних процедур, наш 100% акціонер VEON ставить крапку в відносинах з російським телеком-ринком. Це означатиме зміцнення стратегії розвитку компанії на шести інших ринках, в тому числі - в Україні».

Зокрема, у найближчі три роки VEON планує інвестувати в Україну 600 млн дол., які будуть спрямовані на відбудову телекомунікаційної мережі та розвиток цифрових послуг і нових мобільних технологій.

Читайте також: Компанія Veon продала російські активи і виходить з РФ

Комаров нагадав, що Київстар працює у звичайному режимі, і від початку повномасштабного вторгнення росії вже інвестував у розвиток телеком-ринку країни 8,2 млрд грн, сплатила державі 15,2 млрд грн податків, а також надала підтримки державним органам, військовим, органам безпеки та правопорядку на понад 1,4 млрд грн.

Як повідомлялось, Київстар наразі готує мережу до роботи в умовах можливих відключень електроенергії, для чого інвестував 988 млн грн. До кінця 2023 року на базових станціях компанії буде встановлено 110 тис. нових акумуляторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-