На Прикарпатті майже 180 фермерських господарств отримали «Доступні кредити» на розвиток

На Прикарпатті майже 180 фермерських господарств отримали «Доступні кредити» на розвиток

Укрінформ
На Прикарпатті 179 фермерських господарств отримали 566 млн грн банківських кредитів на розвиток.

Про це у Фейсбуці повідомляє голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ. 

«Цього року 179 аграрних підприємств Прикарпаття отримали 566 млн гривень банківських кредитів на розвиток фермерства», - зазначила Онищук. 

Вона зауважила, що таке кредитування стало можливим в тому числі завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9», яка спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування.

«Кожен аграрій може отримати кредит до 90 млн грн під 5–9% річних, відсоток залежить від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва», - додала Онищук. 

Зазначається, що наступного року на реалізацію державної програми пільгового кредитування Кабмін запропонує закласти у проєкті держбюджету-2024 18 млрд грн.

Читайте також: Українські аграрії цьогоріч залучили кредитів на майже ₴60 мільярдів

Як повідомляло агентство, в Україні за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на початку жовтня уповноважені банки видали 213 пільгових кредитів на загальну суму 0,9 млрд грн.

Програму «Доступні кредити 5-7-9%» реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів. ФРП уклав угоди про співробітництво із 45 банками.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-