Агентство з ядерної енергії започатковує програму співпраці з українськими фахівцями

Агентство з ядерної енергії започатковує програму співпраці з українськими фахівцями

Укрінформ
Українські фахівці-ядерники співпрацюватимуть з Агентством з ядерної енергії (NEA). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Агентство з ядерної енергії (NEA) розпочинає програму для України NEA-Ukraine Visiting Experts Programme, у межах якої прийматиме фахівців з українського ядерного сектору для обміну досвідом та розширення співпраці у сфері ядерних технологій, ядерної безпеки і регулювання", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що програма співпраці передбачає залучення українських ядерних експертів до роботи Секретаріату NEA на ротаційній основі. Так, візит перших українських ядерників, представників Державної інспекції ядерного регулювання, профінансує Велика Британія.

Фахівці ДІЯРУ працюватимуть в NEA над проблемами радіологічного захисту, пов’язаними з розгортанням малих модульних реакторів, а також будуть підтримувати довготривалу роботу NEA з ядерної безпеки та регулювання.

Читайте також: МАГАТЕ схвалило резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під повний контроль України

NEA - це міжурядовий орган, який об’єднує експертів з країн із найбільшим досвідом і можливостями в широкому спектрі цивільних ядерно-енергетичних технологій і питань політики. Членами NEA є 34 країни, які експлуатують близько 80% встановлених у світі ядерних потужностей з виробництва електроенергії.

Як повідомлялося, Державна інспекція ядерного регулювання України та Офіс ядерного регулювання Великої Британії домовилися про співпрацю, зокрема, про обмін інформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-