На Донеччині цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах

На Донеччині цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах

Укрінформ
У Донецькій області цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах: Бахмуті, Сіверську, Торецьку, Часовому Яру, Вугледарі, Авдіївці, Святогорську і Лимані.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Не буде централізованого опалення в містах: Бахмут, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, Вугледар, Авдіївка, Святогірськ і Лиман. Не зможемо (відновити – ред.), бо там немає газу, перебиті газопроводи. У всіх інших містах буде централізоване опалення або за рахунок газових котлів, або за рахунок модульних вугільних котлів, але воно буде», - сказала Гусева.

Вона зазначила, що в громадах, де не буде централізованого опалення, люди будуть грітися за допомогою пічок-булер'янок, буржуйок, які адміністрації міст та області надають і надавали, також буде забезпечення жителів дровами, пелетами. «Є певна програма, є допомога міжнародних організацій, це вже буде все в індивідуальному порядку, ми цим вже займаємося», - додала Гусева.

Читайте також: Готовність ЖКГ до опалювального сезону становить понад 70% - Кубраков

Вона зауважила, що в інших містах на Донеччині, де теплопостачальні підприємства запланували собі підготовку обʼєктів до опалювального сезону, до 1 жовтня повинні повністю всі ці обʼєкти підготувати. 

«На жаль, у нашій області наразі є невелике відставання від рекомендованих цифр, і середня цифра підготовки Донецької області до опалювального сезону станом на сьогодні становить 63%», - сказала Гусева. 

Вона додала, що при цьому на більш ніж 70% в регіоні до зими підготувались такі громади, як: Андріївська, Білозерська, Великоновосілківська, Гродівська, Іллінівська, Костянтинівська, Мирноградська, Покровська, Очеретинська, Словʼянська. 

Більш повільними темпами готуються до зими Миколаївська, Комарська, Селидівська, Лиманська та Святогірська громади. «В них гірші показники, але ми допомагаємо чим можемо. Думаємо, що до 1 жовтня вони теж матимуть задовільні показники», - сказала Гусева.

Читайте також: Уряд залишив незмінною ціну на газ для виробників тепла до кінця опалювального сезону

При цьому вона нагадала, що внаслідок бойових дій нині в області зруйновано 110 обʼєктів теплопостачання, і це впливає на підготовку до опалювального сезону.

Як повідомлялося, Донецька область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки та інфраструктурні об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-