Податкова база на наступний рік залишиться без змін, оподаткування банків зросте - депутат

Податкова база на наступний рік залишиться без змін, оподаткування банків зросте - депутат

Укрінформ
Другий рік поспіль депутати Верховної Ради "під ялинку" не змінюватимуть податки. Водночас, оподаткування банків може зрости.

Про це, як передає Укрінформ, в ефірі Українського Радіо сказав перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, член фракції партії "Голос", голова Тимчасової слідчої комісії ВР з питань незаконного обігу тютюнових виробів Ярослав Железняк, аналізуючи проєкт головного кошторису на 2024 рік.

"Добра новина для наших підприємців – другий рік поспіль ми "під ялинку" не змінюємо податки. Ми залишаємо податкову базу, якою вона є зараз", - зазначив депутат.

За словами Железняка, наступного року всі зароблені в державі кошти буде спрямовано виключно на безпеку і оборону.

"Усі зароблені всередині держави гроші підуть виключно на безпеку і оборону. Планується, що заробимо ми за наступний рік 1,6 трлн гривень. І, як мінімум, стільки ж витратимо на військові видати. Все інше, а це приблизно така ж сума, піде на виплату пенсій, зарплат, соціальних пільг. Це гроші, які нам доведеться залучати від міжнародних партнерів. Це приблизно 42 мільярди доларів. І це виклик, бо їх ще доведеться "вигризати" в прямому чи переносному сенсі цього слова. Але, я думаю, що в результаті ми отримаємо цю допомогу. Тому бюджет-2024 дуже простий: все, що заробляє держава – на війну, а все, що дають міжнародні партнери – на інші видатки", - поінформував перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

За словами Железняка, у проєкті бюджету на наступний рік буде збільшено податкове навантаження на банки.

Читайте також: Керівний комітет платформи донорів обговорив потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік

"Є консенсусне рішення, яке не заперечує банківська сфера, яке підтримує Національний банк. Тобто на період війни, на два роки щонайменше, ми збільшимо оподаткування банків у два рази. Це буде справедливо. Банки справді заробили достатньо велику суму. Сподіваюсь, що всі підтримують. Скоро на Комітеті ми це рішення розглянемо", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, за словами першої заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірини Констанкевич, видатки на гуманітарну сферу під час війни не можуть бути такими, як довоєнні, водночас у проєкті Державного бюджету на 2024 рік окремі показники збільшено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-