ЄБРР очікує, що інвестиції в Україну становитимуть близько €1,5 мільярда на рік

ЄБРР очікує, що інвестиції в Україну становитимуть близько €1,5 мільярда на рік

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує продовжувати інвестувати близько 1,5 мільярда євро на рік в Україну в найближчі два роки.

Про це заявила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За її словами, сума остаточно не встановлена, тому може зрости. Однак досі існує нагальна потреба в підтримці України після вторгнення Росії, особливо енергетичного сектора та інфраструктури країни.

«Це залежить від сценаріїв, але я б очікувала принаймні такого ж, в середньому на рівні 1,5 мільярда євро на рік, у контексті війни. Але якби реконструкція справді почала прискорюватися, то, ймовірно, збільшилася б», — сказала Рено-Бассо в кулуарах заходу в Chatham House у Лондоні.

Президентка ЄБРР наголосила на актуальності підтримки енергетичної безпеки України та її інфраструктури.

«Якщо не буде опалення, не буде електрики, зима буде дуже важкою. Тому ми переважно на цьому зосереджувалися», – зазначила вона.

Рено-Бассо наголосила, що ЄБРР має поновлювану кредитну лінію з компанією «Нафтогаз», щоб допомогти їй закупити достатню кількість газу як і минулої зими, і що він має намір збільшити цю кредитну лінію.

У 2022-2023 роках банк зарезервував 3 мільярди євро на підтримку інфраструктури України та надання кредитних ліній під час конфлікту, з яких 1,7 млрд євро було освоєно минулого року.

Читайте також: Глава НБУ назвав міжнародну допомогу запорукою беземісійного фінансування бюджету

Як повідомляв Укрінформ, за словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міжнародні партнери України вже надали 2,3 млрд доларів США на відновлення об'єктів енергетики та їхній захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-