З Одеського порту вийшло ще одне судно тимчасовим коридором до Босфору

З Одеського порту вийшло ще одне судно тимчасовим коридором до Босфору

Укрінформ
Ще одне заблоковане через війну іноземне судно вийшло з Одеського морського порту та прямує встановленим тимчасовим коридором руху.

Про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

"Балкер PUMA (Кайманові острови) сьогодні вранці вийшов з Одеського морського порту і зараз прямує до Босфору встановленим коридором руху суден. Судно завантажено 16 тисячами тонн металу та 14 тисячами тонн ріпака", - написав Кубраков.

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг залишити порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

Читайте також: З українського порту ще два судна вийшли тимчасовим коридором до Босфору

Визначений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення.

Враховуючи блокування Зерновоі ініціативи те зростаючу потребу світу в українській продукції, Україна розглядає можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі зокрема збіжжя переважно до країн Африки та Азії.

Читайте також: Україна розвиватиме альтернативний «зерновій угоді» морський шлях експорту – Кулеба

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалися вже чотири судна. Цей шлях вже пройшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS та ANNA-THERESA з OCEAN COURTESY 16, 27 серпня та 1 вересня відповідно.

Як повідомляв Укрінформ, з порту Одеси 3 вересня вийшло «зерновим коридором» ще одне судно з українською агропродукцією.

Фото: Олексій Кубраков, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-