На підтримку вітчизняного бізнесу в бюджеті передбачили понад ₴30 мільярдів

На підтримку вітчизняного бізнесу в бюджеті передбачили понад ₴30 мільярдів

Укрінформ
Відновлення економіки та забезпечення сталого зростання - один з пріоритетів схваленого урядом проєкту закону про державний бюджет на 2024 рік.

На цьому акцентувала перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

"Ми посилюємо наступного року програми підтримки вітчизняного бізнесу, який є драйвером відновлення. Та закладаємо на їх реалізацію в бюджеті-2024 понад 30 млрд грн. Стимулюємо залучення інвестицій у відбудову через механізми державно-приватного партнерства та підтримку інвесторів на державному рівні. Розширюватимемо мережу індустріальних парків, продовжимо фокусуватись на пріоритетному розмінуванні сільгоспземель, щоб якнайшвидше відновити їх використання аграріями”, - зазначила Свириденко.

Вона наголосила, що українська економіка продемонструвала надзвичайну стійкість та адаптивність в умовах війни і після серйозного падіння минулого року, цьогоріч вже почала відновлюватись. І головне завдання на наступний рік - прискорити наявний темп відновлення та забезпечити стале зростання.

Проєктом держбюджету на 2024 передбачено виділення коштів на:

- підтримку бізнесу через Фонд розвитку підприємництва (зокрема, через програму “Доступні кредити 5-7-9%”) - 18 млрд грн;

- надання бізнесу грантів на створення або розвиток переробних підприємств, садівництва та тепличного господарства - 1,4 млрд грн;

- державну підтримку внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги, щоб стимулювати розвиток українського виробника - 3 млрд грн;

- державну підтримку реалізації інвестиційних проєктів із значними інвестиціями - 3 млрд грн;

- стимулювання створення індустріальних парків - 1 млрд грн;

- гуманітарне розмінування сільгоспземель - 2 млрд грн.

Відповідно до проєкту державного бюджету на 2024 рік зростання ВВП прогнозується на рівні 5%.

Читайте також: Проєкт бюджету-2024 зареєстрували в Раді

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні в п’ятницю затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-