Яблука із Буковини експортують до Європи, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини

Яблука із Буковини експортують до Європи, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини

Відео
Укрінформ
Яблука із буковинських садів експортують до Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини та багатьох європейських країн.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає Укрінформ.

"Буковинські яблука експортують до багатьох європейських країн, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини та інших віддалених куточків світу", - написав Запаранюк.

Він розповів, що днями відвідав ТОВ "Молодіжна аграрна спілка", яке у селах Олексіївка та Новоолексіївка Дністровського району вирощує 48 га яблуневих садів за інтенсивною технологією садівництва, з них 29,7 га молодих садів. Цього року їх площа збільшилася на 18,36 га за рахунок гранту в рамках програми "єРобота".

"Підприємство скористалось державною програмою підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» та отримало фінансову допомогу на безповоротній основі (часткову компенсацію (до 30% вартості без ПДВ) вартості будівництва цього об’єкта. Будівництво приміщення для зберігання плодово-ягідної продукції потужністю ще на 2,424 тис. тонн продовжується. Також у комплексі встановили сортувальну лінію", - додав посадовець.

За його словами, товариство має свою торгову марку "OH MY GARDEN" і співпрацює як з вітчизняними, так і закордонними контрагентами, відправляючи свою продукцію за межі України.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Естонії у питанні експорту агропродукції – Шмигаль

На думку начальника Чернівецької ОВА, це яскравий приклад підприємства, яке розвивається і ефективно працює, підтримуючи економіку нашої країни. Він подякував керівництву і колективу компанії за їх якісну роботу та побажав ще більших результатів.

Як повідомлялося, Україна попри війну залишається на третьому місці серед найважливіших експортерів сільськогосподарської продукції до ЄС та посідає 14-те місце серед найбільш суттєвих імпортерів європейської аграрної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-