Крюківський вагонобудівний завод виграв тендер на постачання поїздів для київського метро

Крюківський вагонобудівний завод виграв тендер на постачання поїздів для київського метро

Укрінформ
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» поставить для КП «Київський метрополітен» поїзди на суму 79,2 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба КВБЗ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Пропозицію вітчизняних вагонобудівників на виконання контракту №50836/1 «Закупівля нових метропоїздів (включно із запасними частинами та витратними матеріалами, устаткуванням та інструментами для обслуговування, ремонту і супутніх послуг) на суму 79 195 560,00 євро включно з ПДВ-20%» прийнято тендерним комітетом і погоджено з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР)», - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що повідомлення про присудження перемоги у тендері на поставку поїздів метро оприлюднив тендерний комітет КП «Київський метрополітен». На підприємстві підкреслюють, що у тендері окрім КВБЗ брала участь чеська компанія «Skoda», проте пропозиція вітчизняного виробника була на 37% дешевше.

Читайте також: Укрзалізниця погасила заборгованість перед Крюківським вагонобудівним заводом

Як повідомлялося, КВБЗ поставив Укрзалізниці 100 нових пасажирських вагонів в рамках доручення Президента Володимира Зеленського. Частина поставлених вагонів успішно працює на маршрутах, прокладених до країн Європи. Останні 15 вагонів, поставлені 1 березня 2023 року, мають інклюзивну вбиральню та одне безбар'єрне купе, де є спеціальні спальні місця, місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт із регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником.

Фото: ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-