Нацбанк оприлюднив план перевірок із питань фінмоніторингу та дотримання законодавства

Нацбанк оприлюднив план перевірок із питань фінмоніторингу та дотримання законодавства

Укрінформ
Національний банк України до кінця 2023 року проведе виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства у двох банках та чотирьох небанківських установах.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Національний банк України запланував у III та кварталах 2023 року виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства двох банків та чотирьох небанківських установ», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у III кварталі планується перевірити АТ «А – Банк», АТ «Укрпошта», ПрАТ «Страхова компанія «Арсенал Страхування».

На IV квартал заплановані виїзні перевірки в АТ “Банк 3/4ˮ, ТОВ “Манівео Швидка фінансова допомогаˮ та ТОВ “Фінансова компанія “ЕВОˮ.

Наголошується, що план виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу за результатами проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ.

Регулятор нагадує, що поновлення здійснення планових виїзних перевірок відбулось у зв’язку зі скасуванням на всій території України карантину з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2023 року № 651 “Про скасування на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Читайте також: У Нацбанку фіксують зростання ставок за гривневими депозитами

Водночас Національний банк скасував заборону на проведення під час дії воєнного стану планових виїзних перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства відповідно до постанови Правління Національного банку України від 27 липня 2023 року № 93 “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60”.

Як повідомлялося, НБУ поновлює призупинені із березня 2020 року планові інспекційні перевірки банків. Правління Нацбанку затвердило план проведення інспекційних перевірок банків на IV квартал 2023 року, згідно із яким перевірки відбудуться у 8 банках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-