Резервні фонди Росії на війну оцінюються у понад $150 мільярдів - ГУР

Резервні фонди Росії на війну оцінюються у понад $150 мільярдів - ГУР

Ексклюзив
Укрінформ
Падіння бюджетних доходів Кремль покриває з резервних фондів, які активно наповнювали валютою та золотом перед повномасштабним вторгненням в Україну. Їх обсяг оцінюють у понад $150 мільярдів.

Про це сказав представник воєнної розвідки України Андрій Юсов у коментарі Укрінформу.

“Власне, саме із цих запасів Росія фінансує війну: утримує армію, виготовляє та закуповує зброю”, - сказав Юсов.

Українська воєнна розвідка вважає, що ресурси Росії не безмежні, війна - це дуже дорого, тож процес системної кризи в РФ незворотній. І це лише питання часу.

Крім резервів, РФ отримує доходи завдяки експорту нафти. Російський експорт на початку року становив 8,3 млн барелів нафти на добу - найвищий рівень з квітня 2020-го, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Найбільшим покупцем був Китай (43% російського експорту сирої нафти), далі - Індія (36%), ЄС (8%) і Туреччина (3%).

Читайте також: Путін у липні підписав рекордну кількість секретних указів – «Медіазона»

Однак після встановлення у грудні минулого року верхньої межі цін для закупівель російської нафти, доходи від нафтогазової галузі, за даними міністерства фінансів РФ, за 4 місяці цього року скоротилися на 52% порівняно з січнем - квітнем 2022 року.

Як повідомлялось, постачання російської сирої нафти починає демонструвати ознаки падіння через чотири місяці після того, як країна оголосила про скорочення виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-