США виділили понад $360 мільйонів на подолання викликів нестачі продовольства

США виділили понад $360 мільйонів на подолання викликів нестачі продовольства

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення багатомільйонного пакета з метою усунення причин нестачі продовольства передусім у регіонах, які гостро відчувають наслідки голоду.

З відповідною заявою виступив у четвер в ООН державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я оголошую про виділення додаткових $362 мільйонів на подолання причин нестачі продовольчої безпеки та на підвищення стійкості»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Блінкен про відновлення «зернової угоди»: Ми хочемо бачити їжу на світових ринках

Він зазначив, що допомога спрямовуватиметься передусім на підтримку Гаїті, а також одинадцяти африканських країн.

При цьому, Блінкен закликав міжнародну спільноту долучитися до цієї підтримки: «Сполучені Штати надалі виконуватимуть свою роль, але це за визначенням є глобальним викликом, який вимагає глобальних ресурсів». Він зазначив, що США звертатимуться до урядів, компаній і благодійних організацій, щоби ті допомогли покращувати доступ до харчування та інвестувати в забезпечення стійкості продовольчих систем.

Читайте також: Лише Ердоган здатен повернути Путіна до «зернової угоди» - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Сполучені Штати закликали країни-члени ООН виступити з об’єднаною позицією та змусити Москву припинити зловмисні дії щодо блокування експорту українського зерна, від чого страждають також інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-