Гранти на власну справу за програмою єРобота отримали майже сім тисяч українців - Мінекономіки

Гранти на власну справу за програмою єРобота отримали майже сім тисяч українців - Мінекономіки

Відео
Укрінформ
Сім тисяч громадян України вже отримали гранти від держави для відкриття власної справи в межах урядової програми єРобота.

Про це заступниця міністра економіки Тетяна Бережна повідомила в ефірі програми “Укрінформ: вечірній стрім”.

Вона нагадала, що для розвитку в Україні підприємництва було ініційовано грантову програму єРобота: “Це можливість отримати грант трьох видів: на розвиток або створення власного бізнесу; грант на переробні підприємства, що передбачає отримання восьми мільйонів гривень; грант для створення або розвитку власної теплиці або саду”.

Урядовиця уточнила, що на мікрогранти на розвиток або створення власного бізнесу зголосилися 26 тисяч людей, а майже 7 тисяч уже їх отримали.

“Ці люди створили вже понад 15 тисяч робочих місць. Вони отримали від держави сукупно 1 мільярд протягом року, кожен у різний час”, - підкреслила заступниця міністра.

При цьому, додала вона, отримувачі гранту, які вже запустили власний бізнес, сплатили майже 400 мільйонів гривень податків до державного бюджету.

Читайте також: Заступниця міністра економіки розповіла про гранти для бізнесів військових

Як повідомлялося, грантова програма “Власна справа” втілюється Міністерством економіки та Державним центром зайнятості в межах урядової програми єРобота. За програмою “Власна справа” українці можуть отримати фінансову підтримку від держави у вигляді мікрогранта (від 50 до 250 тисяч гривень). Гроші можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщень. Обов'язкова умова надання коштів - створення 1-2 робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-