Заступниця міністра економіки розповіла про гранти для бізнесів військових

Заступниця міністра економіки розповіла про гранти для бізнесів військових

Відео
Укрінформ
Заступниця міністра економіку Тетяна Бережна розповіла про державні гранти, які можуть отримати військовослужбовці та їх сім’ї для створення бізнесу.

Про це вона сказала в ефірі програми «Укрінформ: вечірній стрім».

«Наразі більше мільйона осіб беруть участь в бойових діях. Допоки не відбулася демобілізація, ми маємо невелику можливість підготуватися до моменту, коли вони повернуться в цивільне життя і будуть шукати себе», - зазначила Бережна.

У цьому контексті заступниця міністра економіки уточнила, що держава працює у трьох напрямах.

«Перший – залучення наших захисників і захисниць до підприємництва. Другий - адаптація на робочому місці і створення робочих місць для них. І третій - це, звісно ж, отримання нових знань, умінь для того, щоб знайти себе у новому житті», - пояснила заступниця міністра економіки.

Бережна нагадала, що українська влада створила грантову програму для ветеранів, яка передбачає отримання грантів до ₴1 мільйона для розвитку або створення власного бізнесу.

Читайте також: Від кандидатів у помічники ветеранів вже надійшло 267 заяв

Також вона розповіла про програму, що передбачає можливість для другого з подружжя військових отримати грант у розмірі до ₴500 тисяч для розвитку або створення власного бізнесу. За словами заступниці міністра економіки, на цю програму подали 226 заявок, а отримали гранти 41 особа.

Водночас Бережна поінформувала, що зараз створюється коаліція допомоги ветеранським бізнесам, куди вже приєдналися Київська школа економіки та Асоціація підприємців-ветеранів АТО.

«Ці громадські організації допомагатимуть тим ветеранам, які отримали гранти, даватимуть їм консультації на етапі реалізації бізнес-ідеї», - пояснила Бережна.

Читайте також: Спеціальні статуси та соцгарантії отримають близько 1000 захисників – Мінветеранів

Окрім того, заступниця міністра економіки наголосила, що держава працює над створенням комфортних умов праці для військових, які після демобілізації будуть працювати у наймі.

Як повідомляв Укрінформ, навесні цього року Кабінет Міністрів запустив гранти для ветеранів: до мільйона гривень – на відкриття власної справи, 30 тисяч гривень на освоєння ІТ-спеціальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-