США нададуть ще $250 мільйонів на підтримку агросектора України

США нададуть ще $250 мільйонів на підтримку агросектора України

Укрінформ
Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер під час відвідин Одеського морського порту оголосила, що Сполучені Штати додатково виділять 250 млн доларів на підтримку агросектора України.

Про це повідомила у Твіттері посол США Бріджит Брінк, яка разом з адміністраторкою USAID та віцепрем’єром з відновлення України - міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим відвідала Одесу, передає Укрінформ.

«Наступного дня після того, як Росія призупинила участь у рятівній Чорноморській зерновій ініціативі, USAID оголосило про виділення додаткових $250 млн на підтримку аграрного сектора, який є основою економіки України та її майбутнього процвітання», - написала Брінк.

У пресслужбі USAID повідомили, що кошти виділено в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна). Цей новий внесок збільшить загальний обсяг ресурсів, вкладених урядом США в ініціативу AGRI-Україна, до $350 млн.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський провів 18 липня засідання Ставки, на якому розглядалися питання морського експорту зерна та безпеки портів.

Читайте також: USAID надає понад $500 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги для України

Росія 17 липня надіслала Україні, Туреччині, та ООН заперечення щодо продовження зернової угоди та де-факто припинила її дію.

Чорноморська зернова угода була укладена у липні 2022 року. Задля цього були підписані два документи: за участю України, ООН і Туреччини та окремо – ООН, Туреччини й Росії. Відтоді чинність угоди кілька разів продовжувалась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-