Україна підписала з Данією меморандум про співпрацю у сфері «зеленої енергетики»

Україна підписала з Данією меморандум про співпрацю у сфері «зеленої енергетики»

Укрінформ
Україна підписала з Данією меморандум про співробітництво у сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема вітрової енергетики.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з послом Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

«Ми підписували меморандум онлайн. Він передбачає співробітності в сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема в сфері вітрової електроенергетики. Данія, насправді, є одним із світових лідерів у цій галузі, і цей досвід ми зможемо використати при відбудові нашої енергосистеми», – сказав Галущенко.

У ході зустрічі сторони обговорили поточну короткострокову підтримку Данії для України, розширення співпраці за рахунок нового проєкту з офшорної вітрогенерації, а також шляхи зміцнення співробітництва надалі. Програма енергетичного партнерства між Україною і Данією (УДЕПП) існує вже майже десять років, незабаром буде затверджено чергову робочу програму на наступний період.

Читайте також: Зеленський підписав закон про запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках

Як повідомлялося, Данія започаткувала міжурядову енергетичну співпрацю з Україною в 2014 році. Відтоді програма значно змінилася. російське вторгнення в лютому 2022 року змусило дещо призупинити співпрацю.

З початку повномасштабної війни Україні було надано короткострокову технічну допомогу через місцевий офіс підтримки, а також передано кілька великих партій енергетичного обладнання. Крім того, через УДЕПП було спрямовано 4 млн данських крон як початковий капітал, щоб підтримати ініціативу Енергетичного Співтовариства та сприяти подальшій стійкій роботі фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-