У червні українці зареєстрували рекордну кількість підприємств – Опендатабот

У червні українці зареєстрували рекордну кількість підприємств – Опендатабот

Укрінформ
У червні українці зареєстрували найбільшу за останні три роки кількість нових підприємств – майже 31,5 тис.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Опендатабот.

«Найбільше нових фопів було створено у червні — більш ніж 31 тисяча. Це найбільший показник не лише за період повномасштабного вторгнення, а й за останні три роки», - йдеться в повідомленні.

Загалом за перше півріччя 2023 року, за даними сервісу, українці відкрили трохи менше 134 тис. нових справ, що складає майже 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

Читайте також: За секунду закрити ФОП: на порталі «Дія» стартувала нова послуга

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові бізнеси, не змінюються. Як і торік, у 2023 році перше місце посіла роздрібна торгівля — нею офіційно почали займатися 38 405 українців (28,7%).

Другим за популярністю залишається КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність». Цьогоріч у цій сфері власну справу розпочали вже 11 882 підприємців (8,9%).

Наданням інших індивідуальних послуг вирішили зайнятися ще понад 8 745 ФОПів (6,5%).

Серед регіонів лідером за кількістю новостворених ФОПів у першому півріччі став Київ — трохи більше 19 тис. Друге і третє місце посіли Дніпропетровська та Львівська області — майже 12 тис. та понад 10 тис. ФОПів відповідно.

Читайте також: На порталі «Дія» можна буде автоматично закрити ФОП

Як повідомлялося, упродовж п’яти місяців 2023 року підприємці сплатили до бюджету 15,2 млрд грн єдиного податку. Кількість ФОП, які перебувають на обліку в органах ДПС на 1 червня 2023 року складає 2008,2 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-