Штати закликали Радбез ООН тиснути на Росію для продовження «зернової угоди»

Штати закликали Радбез ООН тиснути на Росію для продовження «зернової угоди»

Укрінформ
Росія продовжує свої спроби перетворення продовольства на зброю війни, і, щоб не допустити цього, країни ООН мають завадити намаганням Кремля остаточно заблокувати Чорноморську зернову ініціативу.

З таким закликом звернулася в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН по Україні постійна представниця США Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Колеги, ми повинні примусити Росію залишитися в Чорноморській зерновій ініціативі», - наголосила представниця США.

Вона підкреслила, що чим довше триватиме війна, тим більше страждатиме український народ, а також увесь світ.

«Наслідки цієї війни зараз відчуваються в усьому світі. Чому? Тому що президент Путін використовує продовольство як зброю війни і тим самим загострює глобальний дефіцит продовольчої безпеки», - заявила Томас-Грінфілд.

За її словами, дії Росії щодо блокування поставок зерна особливо вплинули на країни Африки й Близького Сходу. І зараз «викликає глибоку тривогу» те, що Росія знову одноосібно погрожує вийти з ініціативи.

Читайте також: Блінкен і Гуттереш обговорили взаємодію на тлі погроз РФ вийти із «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, Росія погрожує вийти із «зернової угоди», якщо їй не вдасться відновити прокачку аміаку трубопроводом Тольятті – Одеса та частково зняти обмеження на власний експорт.

В уряді України заявили про фактичне блокування російською стороною зернової ініціативи. РФ відкрито саботує інспекцію суден, що зменшило пропускну спроможність коридору до менш як 20% від можливої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-