У 90 українських ІТ-компаніях забронювали близько 1600 спеціалістів

У 90 українських ІТ-компаніях забронювали близько 1600 спеціалістів

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації допомогло забронювати близько 1600 критично важливих працівників для 90 ІТ-компаній, що працюють в Україні.

Про це Укрінформу повідомив legal-експерт проєктного офісу Дія.City Дмитро Зінченко.

«27 січня Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив нову процедуру бронювання військовозобов’язаних ІТ-працівників. Для нас як профільного міністерства важливо, аби ІТ-галузь працювала стабільно і тримала економічний фронт. Тому ми допомагаємо ІТ-компаніям забронювати критично важливих для них працівників. Станом на зараз забронювали вже близько 1600 спеціалістів у 90 ІТ-компаніях», - зазначив він.

Зінченко наголосив, що чинне законодавче поле надає можливість бронювання лише штатних працівників підприємства і не більше 50% від загальної кількості військовозобов’язаних.

Читайте також: В Україні запустять програму Bug Bounty для посилення кіберзахисту

«Серед основних труднощів, з якими стикаються компанії, – помилки при подачі документів на бронювання. Через це доводиться повертати їх на доопрацювання і процес затягується. З часом процедура стає все більш налагодженою. Компанії беруть до уваги наші поради і роблять менше помилок. Ми зі свого боку теж чуємо їх проблеми та намагаємося допомагати. Тому кількість заброньованих за останній період збільшилася», - додав експерт.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня уряд затвердив постанову, яка визначила чіткі критерії критичності, яким ІТ-компанії мають відповідати для отримання можливості здійснити відстрочку працівників від призову на військову службу на період мобілізації та воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-