У Казахстані заборонили ввезення авіапального з Росії

У Казахстані заборонили ввезення авіапального з Росії

Укрінформ
Міністерство енергетики Казахстану надіслало листа до національної залізничної компанії «Казахстан темир жоли» (КТЖ) про запровадження заборони на ввезення авіапального з Росії у зв'язку з його надлишком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КазТАГ.

«У зв'язку з надлишком імпорту авіагасу з Російської Федерації для потреб казахстанських аеропортів понад 420 вагонів-цистерн, або 25 тис. тонн, перебувають на залізниці поблизу Алмати, понад 100 вагонів, або 6 тис. тонн, - поблизу Астани. За температури навколишнього середовища вище +20-30 градусів створюється пожежонебезпечна ситуація на залізниці», - заявили в Міненерго Казахстану в середу, 14 червня.

У відомстві додали, що у зв'язку з відсутністю заявок на відвантаження від авіакомпаній та аеропортів є ризик затоварювання та зниження переробки НПЗ Казахстану.

Читайте також: У Казахстані засудили за сепаратизм двох прихильників «руского міра»

«У цьому зв'язку 8 червня міністерством направлено листа в «КТЖ» щодо запровадження конвенційної заборони на ввезення авіапального з РФ до нормалізації ситуації», - пояснили у Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, банки Вірменії, Казахстану та Гонконгу почали блокувати оплату від російських компаній за процесори, мікросхеми та іншу електроніку, що постачається за «паралельним імпортом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-