Марченко закликав партнерів виключити Росію з ЄБРР та інших міжнародних організацій

Марченко закликав партнерів виключити Росію з ЄБРР та інших міжнародних організацій

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко закликав партнерів виключити Росію з ЄБРР та інших міжнародних організацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

“Ми закликаємо наших партнерів продовжувати розглядати варіанти повного усунення токсичної присутності російської федерації в авторитетних міжнародних організаціях, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку. Адже поки українці прокидаються вночі під звуки російських ракет, представники РФ досі продовжують виступати на засіданнях ЄБРР”, - сказав Марченко.

Він зазначив, що російські атаки завдають значної шкоди не лише українському бізнесу, а й іноземним компаніям, які працюють в Україні, включно з активами, що фінансуються ЄБРР. Марченко закликав міжнародних колег тісно співпрацювати з українською владою у фіксуванні таких збитків від війни з метою притягнення Росії до відповідальності.

“ЄБРР - наш традиційний партнер і одна з перших фінансових установ розвитку, яка відреагувала на жорстоку війну Росії проти України в минулому році. Так, наша увага була зосереджена на забезпеченні стабільності економіки та державних фінансів - ми тісно співпрацювали з МВФ, Світовим банком та іншими донорами”, - зазначив Марченко.

Під час пленарного засідання керуючих ЄБРР було підтримано три резолюції щодо підтримки Банком стійкості та реконструкції в Україні, а також стосовно внесення змін до Угоди про заснування Банку, що надасть можливість збільшити статутний капітал та поступово розширити географічне охоплення його діяльності.

Читайте також: Марченко взяв участь у зустрічі фінансового блоку G7 та МВФ

Як повідомляв Укрінформ, п’ятирічний період відновлення України вимагатиме додаткових інвестицій у розмірі близько 50 млрд доларів США на рік.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-