В Україні знижуються ціни на яйця та овочі

В Україні знижуються ціни на яйця та овочі

Укрінформ
В Україні спостерігається тенденція до здешевлення яєць, цибулі та буряку; це пов'язано із збільшенням пропозиції від домогосподарств через теплу погоду, а також зі зменшенням попиту населення.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Молода картопля, капуста, морква та буряк – усе це наприкінці травня, початку червня може піти в ціні на спад, коли збільшиться пропозиція від вітчизняних виробників. Чи суттєво впадуть ціни на продукти – сказати важко, адже логістика значно здорожчала під час війни. Але є надія, що цього року буде більше фруктів, овочів та баштанних з деокупованих районів Херсонщини. А це може позначитись і на зменшенні ціни на ці продукти», - переконаний народний депутат.

Читайте також: Інфляція в Україні у квітні сповільнилася до 0,2%

За його словами, цього року відновлюється вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах, що теж може вплинути на зниження цін на овочі та фрукти.

Також із початку року на 20% знизилась ціна на гречану крупу.

«Очікуємо, що ціна на гречку збережеться на тому рівні, що й зараз, адже і цього року аграрії збільшують вирощування та виробництво цієї культури», - резюмував Гайду.

Читайте також: В Україні ціни на полуницю сягнули рекордного рівня - EastFruit

Як повідомлялось, станом на початок травня всіма категоріями господарств посіяно 2,32 млн га зернових та зернобобових культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-