Чехія підтримує Україну в питанні перевезення агропродукції до країн ЄС

Чехія підтримує Україну в питанні перевезення агропродукції до країн ЄС

Укрінформ
Міністри аграрної політики та продовольства України та сільського господарства Чеської Республіки обговорили ситуацію із перевезенням української агропродукції. Зденек Некула запевнив колегу у повній підтримці України в цьому питанні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн зустріч з міністром сільського господарства Чеської Республіки Зденеком Некулою. Микола Сольський подякував колезі за підтримку України, за рішення і заяви чеської сторони про необхідність збереження «Шляхів солідарності», умов транзиту та імпорту української аграрної продукції, та недоцільності прийняття односторонніх рішень», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Шляхи солідарності» збережуться: Сольський зустрівся з румунським міністром

Зі свого боку міністр сільського господарства Чехії запевнив Сольського у повній підтримці України.

Читайте також: Польща відкрила транзит: до Нідерландів вирушають перші фури з українською продукцією

Як повідомлялося, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія ввели тимчасову заборону на імпорт зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з України. У середу, 19 квітня, Єврокомісія заявила про план реалізувати заходи реагування на надмірне надходження української агропродукції до країн - членів Євросоюзу, відповідно до правил спільного ринку ЄС. Зокрема, йдеться про підтримку уражених фермерських господарств та застосування обмежувальних заходів щодо поставок на ринок ЄС українського зерна та інших продовольчих товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-