Сольський обговорить експорт агропродукції з міністрами Польщі, Румунії і Словаччини

Сольський обговорить експорт агропродукції з міністрами Польщі, Румунії і Словаччини

Єдині новини
Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський наступного тижня проведе переговори з аграрними міністрами Польщі, Словаччини та Румунії щодо експорту вітчизняної агропродукції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Якщо ми говоримо про Польщу, то у нас переговори починаються завтра. Вони в принципі не зупинялися, і навіть сьогодні ми якісь речі очікували від них. Тому завтра ми зустрічаємось з обіду у Варшаві і всіх будемо інформувати", - розповів міністр.

Сольський додав, що найперше, що буде обговорювати з польським колегою - це поновлення транзиту через територію Польщі для української агропродукції.

Міністр зазначив, що крім зустрічей у Польщі наступного тижня також проведе переговори з аграрними міністрами Румунії та Словаччини.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія (ЄК) вважає неприйнятними односторонні торговельні рішення Польщі та Угорщини, які заборонили імпорт українського зерна та інших сільськогосподарських продуктів.

Читайте також: Сольський обговорив з угорським колегою експорт української агропродукції

Угорщина та Польща 15 квітня 2023 року ввели тимчасову заборону на імпорт зерна та олійних культур з України до 30 червня 2023 року.

Міністерство сільського господарства Словаччини в четвер, 13 квітня, заборонило обробку та продаж українського зерна на внутрішньому ринку.

Водночас, румунські фермери почали виходити на протести з вимогою призупинити експорт українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-