РГК вже має план відновлення мереж на деокупованих територіях

РГК вже має план відновлення мереж на деокупованих територіях

Укрінформ
Фахівці газорозподільних компаній, що працюють під брендом ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК), готові розпочати відновлення газових мереж на територіях, що будуть звільнені в ході контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомив гендиректор Регіональної газової компанії Олексій Тютюнник в інтерв’ю виданню NV, передає Укрінформ.

«У наших фахівців є чітка дорожня карта, розроблено план заходів з відновлення газових мереж у Запорізькій області. Створено аварійний запас матеріалів та діє система «прозорий склад», завдяки якій кожна компанія бачить, які матеріали є у інших, та у випадку потреби може їх отримати. Впевнений, що після деокупації цих районів ми зможемо відновити газопостачання в розумні терміни», - зазначив очільник РГК.

У газорозподільних компаній, що працюють під брендом РГК, є великий досвід швидкого відновлення газових мереж у Київській, Чернігівській, Харківській та інших областях. До багатьох міст газ повернули в рекордні строки: до Бучі – за 18 днів, до Ізюма за 20 днів, а до Ірпеня – за місяць. Також РГК надає допомогу у відновленні інших операторів ГРМ, зокрема АТ «Херсонгаз».

Всього з початку вторгнення російських загарбників газовики поновили розподіл газу для 559 тис. домогосподарств. Також завдяки власному виробництву газорозподільні компанії замінили 75 тисяч знищених побутових газових лічильників, 603 ГРП, ще 1424 ШГРП – відновлено та замінено на нові, що були виготовлені на заводах РГК.

Читайте також: Україна посилить співпрацю із сусідами у сфері транспортування газу

Як повідомлялось, на потужностях сучасного метрологічного центру RGC Metering в Івано-Франківську розпочали випуск промислових лічильників газу. Моделі RGM та TGM здатні здійснювати точний облік газу з номінальною пропускною спроможністю від 0,5 до 6500 кубометрів на годину в робочих умовах.

Фото: РГК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-