Фонд гарантування продає кредит компанії, одного із найбільших хімічних підприємств України

Фонд гарантування продає кредит компанії, одного із найбільших хімічних підприємств України

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитом компанії, одного з найбільших хімічних підприємств України зі стартовою ціною лота 1,9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"24 квітня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МР Банк», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. На продаж виставлено права вимоги за кредитом компанії, одного з найбільших хімічних підприємств України", - йдеться в повідомленні.

Загальна заборгованість за кредитом на початок березня цього року скала 1,9 млрд грн. При цьому у забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено, зокрема: понад 13 тис. одиниць основних засобів, зокрема виробниче та інше, комплекси будівель і споруд цехів, загальною площею понад 130 тис. м² у Черкасах по вул. Героїв Холодного Яру та майже 29 га землі із цільовим призначенням, зокрема, «землі промисловості».

Початкова ціна реалізації лота – 1,9 млрд грн.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МР Банк».

Читайте також: Фонд гарантування вкотре спробує продати ТРЦ «Магелан»

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування до спеціального фонду держбюджету коштів в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків Промінвестбанку та Міжнародного резервного банку (колишній Сбербанк росії).

Фото: www.fg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-