Через «Дію» українці вже придбали понад 400 тисяч військових облігацій

Через «Дію» українці вже придбали понад 400 тисяч військових облігацій

Укрінформ
За допомогою застосунку «Дія» українці придбали понад 400 тисяч військових облігацій, що є потужною підтримкою української економіки.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У Дії придбали вже понад 400 тисяч військових облігацій. Кожна ОВДП – це зброя, техніка та інше обладнання, яке просто зараз необхідне нашим захисникам і захисницям. А також – потужна підтримка економіки держави», - зазначив міністр.

Федоров зазначив, що українці вже можуть отримати виплати за облігацію Херсон, який звільнили ЗСУ, а також порекомендував реінвестувати кошти в деокупацію Криму, Донецька, Луганська, Маріуполя, Бердянська та Енергодара, купивши нові ОВДП.

Читайте також: Державі передали облігації колишнього Сбєрбанку росії майже на 1 мільярд

Як повідомлялось, у зв’язку з російською агресією український уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій в обсязі до 400 млрд грн. Мінфін проводить аукціони з продажу ОВДП щовівторка, починаючи з 1 березня 2022 року.

3 жовтня 2022 року в застосунку «Дія» з'явилась нова послуга – купівля військових облігацій.

Вартість однієї ОВДП стартує від 900 грн. Вони різняться за: датами виплат – на строк до 1,5 року; відсотками доходу – від 11% до 16% річних; назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій: Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-