Авіакомпанія KLM втратила понад €170 мільйонів через брак персоналу в аеропорту Амстердама

Авіакомпанія KLM втратила понад €170 мільйонів через брак персоналу в аеропорту Амстердама

Укрінформ
Нідерландська авіакомпанія KLM втратила у третьому кварталі 2022 року 175 млн євро через відсутність злагодженої роботи в аеропорту «Схіпгол», зокрема, брак персоналу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

Зазначається, що у період з липня по вересень попит на авіаквитки був високим, але через проблеми в «Схіпголі» рейси довелося скасувати. В аеропорту були багатогодинні черги, не всі пасажири змогли вилетіти, тож поїздки довелося перебронювати.

У зв’язку з цим KLM витратила 30 млн євро на компенсації пасажирам і втратила 145 млн євро доходу. Водночас авіакомпанія не змінювала цін на квитки, попри високу вартість пального та дорожчі засоби виробництва.

Речниця KLM Мар’ян Рінтель каже, що безлад в аеропорту Амстердама «неймовірно дратує».

«Ми існуємо 103 роки та завоювали чудову репутацію. А «Схіпгол» був відомий як один із найкращих аеропортів у світі. Ця репутація, звичайно, сильно постраждала. Клієнти дуже страждають від ситуації, що склалася», - зазначила вона.

Через проблеми в аеропорту «Схіпгол» KLM могла працювати лише на 80% своєї потужності. Проте попри такі втрати KLM зафіксувала операційний прибуток за квартал у 443 млн євро.

Читайте також: KLM судитимуть за недостовірну рекламу про екологічність авіарейсів

Як повідомляв Укрінформ, пропускна здатність в аеропорту «Схіпгол» знизилася ще в травні. У середині вересня нідерландська авіакомпанія KLM скасувала ще 34 рейси через брак персоналу та завантаженість летовища. Такі дії авіакомпанії були пов’язані з тим, що «Схіпгол» дозволив виліт меншої кількості пасажирів протягом півтора місяця.

Мандрівники обурені, бо, навіть простоявши у чергах кілька годин, вони не встигають на літак.

Аеропорт «Схіпгол» просить пасажирів прибувати щонайменше за чотири години до вильоту. Також радять обрати зручне взуття для тривалого очікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-