Укренерго очікує зменшення навантаження на енергосистему із початком опалювального сезону

Укренерго очікує зменшення навантаження на енергосистему із початком опалювального сезону

Укрінформ
НЕК "Укренерго" очікує зниження навантаження на енергосистему із початком опалювального сезону внаслідок зменшення використання обігрівачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

"Ми очікуємо, що початок опалювального сезону зменшить навантаження на енергетичну систему внаслідок того, що люди перестануть активно грітися електроприладами. Тому це має полегшити навантаження і зменшити споживання електроенергії", - сказав Кудрицький.

Він зазначив, що росіяни із 10 жовтня атакують енергетичні об'єкти майже в усіх областях: на заході України, на сході, в центрі, на півночі та на півдні. При цьому найбільше постраждали західні області, а також Київська та Харківська.

"У нас є об'єкти, які обстрілювали по 5-6 і навіть по 7 разів у різні дні. Назви сказати не можу з міркувань безпеки. При чому спочатку ракетами, потім – застосовували дрони", - повідомив керівник Укренерго.

За його словами, енергетична інфраструктура зазнала пошкоджень різного ступеню, ремонт деяких об'єктів займе місяці. Кудрицький не виключає участі російських енергетиків у виборі цілей для атак

"Гадаю, вони могли бути з російського системного оператора – "Россеті". Після перемоги ми будемо вимагати, щоб на лаві підсудних сиділи не тільки військові, але й енергетики. Не тільки люди, які натискали кнопки, але й ті, які обирали цілі", - зауважив він.

Читайте також: Коли немає світла: у Центрі здоров'я порадили, як зберегти продукти

Кудрицький також повідомив, що наразі Україна не імпортує електроенергію, хоча технічна можливість для цього є.

Як повідомлялося, із 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики.

Читайте також: Україні потрібна найефективніша система ППО для захисту енергетичної інфраструктури – Галущенко

Через дефіцит потужності в енергосистемі в Україні проводяться відключення споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-