Аграрії можуть на третину скоротити посіви озимих

Аграрії можуть на третину скоротити посіви озимих

Укрінформ
Сільгоспвиробники прогнозують зниження площ під посіви озимих культур на 30% через проблеми з реалізацією зерна, а також низькими закупівельними цінами на агропродукцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада.

«Очікується зниження площ під озиминою не менше як на 30%. Головні причини, які спонукають сільгоспвиробників скорочувати посівні площі, – це висока вартість мінеральних добрив, проблеми з реалізацією зерна, а також занадто низькі закупівельні ціни на агропродукцію», - йдеться в повідомленні.

Раніше ВАР звернулася до міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з проханням допомогти зберегти зерно, яке перебуває під загрозою знищення у прифронтових зонах, та вивезти його на безпечну територію.

Читайте також: Експерти оцінили, скільки газу потрібно аграріям на осінньо-зимовий сезон

Як повідомлялося, відповідно до угоди, підписаної 22 липня Україною, Туреччиною, рф та ООН, три українські порти було розблоковано для перевезення зерна, призначеного на експорт.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 2,78 млн тонн агропродукції. Загалом з українських портів вийшли 122 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-