Світові ціни на нафту знову зростають

Світові ціни на нафту знову зростають

Укрінформ
Світові ціни на нафту зростають через можливе скорочення глобального видобутку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Yahoo!Finance.

“У понеділок ціни на нафту продовжили п’ятничне зростання, оскільки ключову роль на ринку зайняла пропозиція на тлі можливих нових скорочень видобутку OPEC+ та кривавих сутичок у Лівії, що поновили занепокоєння щодо експорту лівійської нафти”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі конфлікту в Лівії

Зазначається, що сира нафта WTI у понеділок виросла в ціні майже на 3%, досягнувши позначки 96,04$. Так само зросли ціни на нафту марки Brent, яка продавалася за 104$.

“Brent знову перевищила позначку 100$ за барель минулого тижня й відтоді переважно торгується вище цієї межі після того, як міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бан Сальман заявив, що OPEC+ готова скоротити видобуток у будь-який момент і в будь-якій формі, якщо це привнесе стабільність у “шизофренічний” нафтовий ринок”, - зауважує Yahoo! Finance.

Читайте також: В ОП очікують запровадження повного ембарго на російське викопне паливо у Європі

Сприяли зростанню ціни на енергоносії й криваві сутички у Лівії, під час яких загинуло щонайменше 30 людей.

“OPEC+ збереться 5 вересня на планову зустріч, але поки незрозуміло, чи будуть обговорюватися нові скорочення видобутку”, - підсумовується у матеріалі.

Як повідомлялося, минулими вихідними в Тріполі відбулися бойові зіткнення між двома збройними формуваннями, в результаті яких загинуло понад 20 осіб. Це викликало побоювання, що на Лівію чекає черговий повномасштабний конфлікт, унаслідок якого постачання нафти на світовий ринок скоротяться.

Тим часом Іран продовжує вивчати пропозиції США щодо ядерної угоди принаймні до 2 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-