Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Укрінформ
Українські перевізники з 1 вересня зможуть їздити до Молдови за новими спрощеними правилами. 

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури у Фейсбуці.

"З 1 вересня українські перевізники зможуть їздити до Республіки за новими спрощеними правилами. Команда Міністерства інфраструктури домовилась про це з колегами з Кишинева напередодні Дня Незалежності Молдови, яке святкується сьогодні, 27 серпня", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що після підписання «транспортного безвізу» з країнами Європейського Союзу Молдова залишалась єдиною державою на наших кордонах, з якою не було повністю скасовано дозвільний режим для українських перевізників. З огляду на великий обсяг вантажів, який зараз рухається у бік Молдови, підписання двостороннього протоколу зніме ризик зупинки руху нашого експорту.

Читайте також: Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

«Двостороннє скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення, відкриття кілька днів тому залізничної ділянки «Березине - Басарабяска», яка не працювала понад 20 років — це чудові приклади співробітництва у транспортній сфері, посилення взаємодії між Україною та Молдовою. Тепер наше завдання — максимально використати нові можливості для посилення економік наших країн перед загрозами, які несе російська військова агресія та російська політика загалом», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Читайте також: Україна і Молдова відновили ділянку залізниці в обхід Придністров’я

Дозвільний режим буде збережений для нерегулярних пасажирських перевезень (у наступному році сторони обміняються 2200 дозволами) та для перевезень до або з третіх країн (Україна отримає 10 000 дозволів на 2023 рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-