Президент назвав два ключових завдання уряду

Президент назвав два ключових завдання уряду

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що основними завданнями Кабінету Міністрів на сьогодні є забезпечення заробітної плати військовим та опалювальний сезон в Україні. Висновки глава держави буде робити за результатами роботи уряду в цих напрямках.

Про це Зеленський сказав на пресконференції, відповідаючи на запитання, як він оцінює роботу уряду за 6 місяців широкомасштабної війни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оцінка уряду дуже проста. У них є завдання: нагодувати військових і високі заробітні плати - раз, опалювальний сезон - два, при тому, що нам усе підірвали. Бензин і вугілля, газ - все повинно бути в людей - три, при всіх ризиках воно не може зростати (в ціні - ред.) у десять разів <...> Буде людям дуже складно - чотири. Заробітні плати нашим учителям, медикам і пенсії - п’ять”, - повідомив Зеленський.

Він наголосив, що “при всій повазі до всіх, але ключові речі на сьогодні заробітна плата армії та опалювальний сезон”.

“Скажу вам відверто - дві речі треба пройти, тому що бачимо, звідки йде наступ. Наступ іде на полі бою, тому треба захищати, люди повинні бути мотивовані. І наступ іде енергетичний, енергетична атака. Я вважаю - це дві головні речі. Ще раз вибачте, будь ласка, населення України, що не називаю кожну вашу професію,” - пояснив глава Української держави.

За словами Президента, якщо він відчуватиме, що за цими напрямками щось не спрацьовує, "тоді треба робити висновки”.

Читайте також: Президент пояснив, чому досить емоційно просить у партнерів про військову допомогу для України

Як повідомлялося, Кабмін 13 липня виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові.

Уряд доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд кубометрів газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Станом на 8 серпня у підземних сховищах газу (ПСГ) зберігалося 12,2 млрд кубометрів "блакитного палива".

У Мінрегіоні 13 серпня заявляли, що близько 70% мереж та інших об'єктів системи житлово-комунального господарства вже готові до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-