Уряд пропонує встановити акциз на пальне у €100 за тисячу літрів

Уряд пропонує встановити акциз на пальне у €100 за тисячу літрів

Укрінформ
Урядовий законопроєкт №7668 передбачає часткове відновлення акцизу на пальне у розмірі 100 євро за тисячу літрів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Наша пропозиція підтримана урядом - це запровадження акцизних ставок на бензин та дизель на рівні 100 євро (за тисячу літрів - ред.). Нагадаю, що до війни було 213 євро та майже 140 євро відповідно. Тобто було більше. Ми запроваджуємо акциз частково не в тому обсязі, в якому був", - сказав він.

За словами Кубракова, уряд також пропонує повернути акциз на скраплений газ. Водночас законопроєкт не передбачає відновлення 20% ПДВ на пальне.

Міністр зазначив, що від того, як швидко Верховна Рада ухвалить цей законопроєкт, залежатиме, коли саме акциз почне діяти, - або у вересні, або у жовтні.

Читайте також: У Мінфіні анонсували появу додаткового митного збору

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 14 серпня вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №7668 "Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку", який скасовує пільгове оподаткування на пальне і запроваджує акциз на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан та ізобутан.

Закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану, вступив в силу 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-