ВВП Сполучених Штатів скорочується другий квартал поспіль — Bloomberg

ВВП Сполучених Штатів скорочується другий квартал поспіль — Bloomberg

Укрінформ
ВВП Сполучених Штатів продовжив скорочуватися другий квартал поспіль на тлі зростання інфляції та зниження попиту, що посилило загрозу рецесії.

Про це повідомляє в четвер американське агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані Міністерства торгівлі США, передає Укрінформ.

«ВВП (у другому кварталі – ред.) впав на 0,9% у річному вимірі після того, як упродовж перших трьох місяців року його падіння становило 1,6%», - йдеться у публікації.

Водночас, споживчі витрати, які вважаються однією з головних складових економіки, зросли лише на 1%, що продемонструвало уповільнений темп порівняно з попереднім кварталом, коли цей показник становив 1,8%.

Скорочення зростання найбільшої економіки світу відбувається, здебільшого, через зниження попиту в умовах високої інфляції, швидкого зростання вартості запозичень і загального загострення фінансової ситуації. При цьому зменшилися й інвестиції бізнесу в основний капітал, а також витрати федерального уряду.

При цьому зазначається, що великі торговельні мережі, такі як Walmart Inc. і Target Corp., знизили свої прогнози щодо прибутку, а низка технологічних компаній, у тому числі Shopify Inc., останніми тижнями оголосили про плани провести скорочення персоналу. Інші виробники, такі як Apple Inc. і Microsoft Corp., уповільнюють залучення нових кадрів.

Читайте також: Мінфін США: Економічне зростання сповільнюється, але рецесії можна уникнути

Як повідомлялося, попередній прогноз Bloomberg на підставі опитування економістів передбачав зростання ВВП Сполучених Штатів на 0,4%, а також зростання споживчих витрат на 1,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-