Зерно потрібно експортувати, незважаючи на обстріл росією Одеського порту – Найєм

Зерно потрібно експортувати, незважаючи на обстріл росією Одеського порту – Найєм

Укрінформ
Україна експортуватиме зерно, незважаючи на ракетний удар рф по портових об'єктах, оскільки економіка потребує іноземних валютних надходжень. У цьому зацікавлені фермери, гроші потрібні для зміцнення ЗСУ та забезпечення поребностей соціальної сфери.

Як повідомляє Укрінформ, так прокоментував у Телеграмі ракетний удар по об'єктах Одеського порту заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Війну… ніхто не скасовував. Не скасували і Стамбульські домовленості. Так, вони виродки. Так, їм не можна вірити. Але це ніяк не впливає на те, що нам треба вивезти з портів зерно. Це потрібно нам усім: вам, мені, фермерам, трейдерам - всій економіці, яка на межі колапсу і яка, окрім соціальної сфери, має продовжувати зміцнювати ЗСУ», - зазначив Найєм.

На його думку, потрібно «вимагати виконання умов договору від партнерів - Туреччини та ООН. Незалежно ні від чого. З війною чи без. За підтримки партнерів чи без. З договором чи без. Ми робитимемо все можливе, щоб вивезти наш урожай. А в тому, що вони закінчені мерзотники, ніхто й не сумнівався».

Просто раніше це було зрозуміло тільки нам, додав Найєм, а тепер «з кожним ударом по портах та гуманітарних коридорах, це буде очевидно ще сотням мільйонів людей на планеті».

Цього року ціни в магазинах та на заправках - це зокрема результат сліпого благоговіння перед «російським чесним словом», балалайкою, Пушкіним та Толстим, резюмував заступник міністра інфраструктури.

Читайте також: Україна готується до запуску експорту зерна попри обстріл Одеського порту - Кубраков

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, ще дві потрапили в об'єкти інфраструктури порту.

У МЗС України заявили, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок глави російської федерації володимира путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану та генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-