Україна не бачить загроз від підписання угоди про «зернові коридори» – Буданов

Україна не бачить загроз від підписання угоди про «зернові коридори» – Буданов

Укрінформ
В угоді про вивезення українського зерна немає жодної з неприйнятних умов, які намагалася нав’язати рф

Про це керівник ГУР Кирило Буданов заявив в ефірі телемарафону, передає Укрінформ

"Позицію України абсолютно на 100% відстояно. Всі неприйнятні умови, які намагалася нам нав'язати росія досить тривалий проміжок часу, тут відсутні. Жодної з цих умов не залишилося. Росія дуже хотіла супроводжувати військовими кораблями ці конвої, хотіла щось оглядати на нашій території і т.д. Жоден із цих пунктів не буде реалізований. І Росія з цим по ітогу погодилася", - сказав він.

Буданов наголосив, що з військової точки зору Україна не бачить загроз від підписання цієї угоди.

"Є напрацьований фарватер. Судна будуть рухатися виключно цим фарватером. Жодна ділянка узбережжя, окрім згаданого фарватеру, не буде розміновуватися. Тобто якщо хтось думає, що росіє зможе під приводом функціонування цього коридору висадити десант, то це абсолютно нереально. Крім того, берег уже захищають берегові ракетні комплекси і роблять такі дії абсолютно нереальними", - підкреслив він.

Читайте також: Підписана у Стамбулі ініціатива щодо зерна підтримана ключовими союзниками України – ОП

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі в п'ятницю за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України. Було підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-