На соцвиплати у І півріччі спрямували понад ₴153 мільярди, більшість - на пенсії

На соцвиплати у І півріччі спрямували понад ₴153 мільярди, більшість - на пенсії

Укрінформ
У І півріччі 2022 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 153,5 мільярдів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"За березень ‒ червень 2022 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 153,5 мільярдів гривень, зокрема у червні 42 мільярди гривень", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що ці кошти було спрямовано на низку виплат. Зокрема: на виплату державних соціальних допомог, сім’ям з дітьми, ‒ 21,2 мільярдів гривень, із них у червні – 5,3 мільярдів гривень. Також на надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам ‒ 18,1 мільярдів гривень, із них у червні – 9,1 мільярдів гривень. Близько 15,3 мільярдів гривень було спрямовано на надання пільг і субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, із них у червні ‒ 0,8 мільярдів гривень. До Пенсійного фонду на виплату пенсій, доплат і підвищень до пенсій було спрямовано 68,5 мільярдів гривень, із них у червні ‒ 20,9 мільярдів гривень, та на допомогу застрахованим особам у зв’язку із втратою ними частини заробітної плати внаслідок проведення бойових дій в рамках Програми «єПідтримка» ‒ 30,4 мільярдів гривень, із них у червні ‒ 5,9 мільярдів гривень.

Читайте також: На пенсійні виплати за червень спрямували понад €41 мільярд

«Незважаючи на воєнний стан, ми продовжуємо забезпечувати вчасні виплати пенсій, доплат, надбавок і допомог. Адже завдання уряду в цілому та Мінфіну, зокрема, полягає у тому, щоб усі наявні джерела ресурсів у державі працювали на допомогу людям у період війни і наближували нашу перемогу над окупантом», ‒ прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Як повідомлялося, Кабмін унормував питання щодо виплат пенсій та інших соціальних виплат на територіях, де не провадиться діяльність АТ «Ощадбанк» та інші банківські установи. Мешканцям таких територій виплати здійснюватимуться через АТ «Укрпошта». Пенсії й інші соцвиплати виплачуватимуть з урахуванням технічної можливості та пріоритетності забезпечення безпеки життя і здоров’я працівників і клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-