Науседа сказав, скільки часу знадобиться ФРН, аби отримати «щеплення від москви»

Науседа сказав, скільки часу знадобиться ФРН, аби отримати «щеплення від москви»

Укрінформ
Німеччина зможе упродовж найближчого року-півтора досягти такого рівня економічної незалежності, що дасть їй змогу змінити політику щодо москви.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в інтерв’ю LRT висловив президент Литви Гітанас Науседа.

“Німці сьогодні розв'язують проблеми, які в першу чергу пов’язані з тим, що потрібно дуже швидко досягти внутрішнього самозабезпечення. Так, їм потрібен довший перехідний період для поступової відмови від російського газу. Але генераційні потужності альтернативних джерел енергії, а також швидке будівництво терміналів зрідженого газу дозволили б значною мірою знизити напругу і пережити найскладніший період, я б сказав рік-півтора, упродовж якого Німеччина б стала витривалішою, й, сподіваюся, отримала дуже довготривале щеплення від росії”, - сказав Науседа.

Читайте також: Німецькі ліберали вимагають продовжити експлуатацію АЕС

За його словами, незабаром у Німеччині “не буде політиків, які через рік-півтора скажуть, що, знаєте, може, нам знову слід зміцнити зв’язки із росією, адже вона нібито змінилася чи пішла на певні поступки”.

“Литва пішла правильним шляхом (дотримуючись жорсткої політики стосовно росії - ред.) і чим швидше інші країни Західної Європи підуть цим шляхом, тим краще і легше буде всім”, - наголосив президент.

Читайте також: рф може припинити постачання газу у Європу, до цього треба готуватися – Президент

Як раніше повідомляло агенство, після набуття чинності 10 липня заборони на нові види вантажів щодо транзитів російських товарів до Калінінграда Литва не пропустила через кордон вже 34 вантажівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-