Оператор ГТС України про зупинку «Північного потоку»: кремль посилює тиск на Європу

Оператор ГТС України про зупинку «Північного потоку»: кремль посилює тиск на Європу

Укрінформ
російська компанія «газпром» цілеспрямовано сушить газовий ринок Європейського Союзу та під будь-яким приводом зменшує постачання газу до ЄС.

Таку думку генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«газпром повністю зупинив на 10 днів "Північний потік - 1" для проведення щорічних ремонтних робіт. До 2021 року зазвичай він докуповував додаткові потужності через Україну, щоб компенсувати зменшення транзиту через ПП1. Але вже 2 роки газпром цілеспрямовано сушить газовий ринок ЄС та під будь-яким приводом зменшує постачання газу до ЄС», - зазначив очільник ОГТСУ.

Читайте також: У Берліні розуміють, що рф «ремонтом» Nord Stream 1 може зупинити поставки газу

Він уточнив, що російський монополіст і надалі не використовує заброньованих та проплачених потужностей через Україну: транзит становить близько 40 млн кубометрів на добу із заброньованих 109 млн кубометрів.

«газпром не подав номінації на збільшення транзиту навіть під час ремонту ПП1. Кремль посилює тиск на Європу та використовує газ як зброю», - впевнений Макогон.

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація з 11 по 21 липня призупинила постачання газу «Північним потоком» через проведення планових профілактичних робіт.

Раніше Канада вирішила повернути Німеччині відремонтовану газову турбіну, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Міністерство закордонних справ та Міністерство енергетики України висловили глибоке розчарування у зв’язку із прийняттям такого рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-