Рада збільшила видатки бюджету майже на ₴81 мільярд

Рада збільшила видатки бюджету майже на ₴81 мільярд

Укрінформ
Верховна Рада збільшила видаткову частину Державного Бюджету на 80,9 млрд грн.

Відповідний закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» №7523 підтримали 244 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Документ пропонує збільшити видатки державного бюджету на 80, 97 млрд грн за рахунок збільшення показників державних запозичень на 79,4 млрд грн та надходжень від іншої допомоги, наданої Європейським Союзом, – на 1,55 млрд грн.

Читайте також: Шмигаль назвав три основні джерела наповнення держбюджету

Реалізація документу призведе до збільшення граничного обсягу дефіциту державного бюджету та граничного обсягу державного боргу на 79,4 млрд грн. Кошти хочуть спрямувати: на соцдопомогу (+5,7 млрд грн), субсидії на ЖКГ (+3,3 млрд грн), виплати ВПО (+32,3 млрд грн), пенсії (+32,3 млрд грн), програму підтримки фермерів та с/г виробників (+1,5 млрд грн), Фонд розвитку підприємництва (+4 млрд грн), «Доступні кредити 5-7-9%» (+4 млрд грн) та субвенції місцевим бюджетам на відновлення критичної інфраструктури (+1,6 млрд грн).

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 квітня ухвалила зміни до державного бюджету на 2022 рік, розширивши бюджетний дефіцит на 200 млрд грн для фінансування безпеки та оборони, а також підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-